4 ביוני 2021 / כ"ד בסיוון תשפ"א

שלום לכולם

הגיבורים שלנו

השבוע קיבלנו שוב הוכחה לחשיבות העצומה של עבודת הרבש"צים שלנו ושיש לנו באשכול נבחרת רבש"צים מקצוענית ומחויבת. ביום ראשון בערב זיהה תושב בני נצרים, ברכיה שפילמן, אדם חשוד באזור חבל שלום ודיווח על כך לרבש"צ יישובו, פנחס סלצר. בעקבות הדיווח הוזעקו במיידית רבש"צים למקום. אנדריי דוסטוב, רבש"צ אבשלום, תשאל את החשוד וזה שלף סכין ודקר אותו בידו. רבש"צ שני, אריאל דוליצקי משדי אברהם ירה במחבל ברגלו ונטרל אותו. בכך מנעו השניים אירוע אחר.     

מדובר באירוע חמור מאוד וכבר באותו ערב החל צה"ל בתחקיר מעמיק ויסודי. מהתחקיר עולה כי המחבל חצה את המכשול בדרום הרצועה, בקטע בו גדר המערכת נפגעה מפצמ״ר במבצע. המחבל לא זוהה בעת חצייתו בעקבות תקלת אנוש במערך התצפיות. מפקד אוגדת עזה, תא״ל נמרוד אלוני ומפקד החטיבה הדרומית, אל"מ טל אשור, הגיעו למחרת האירוע למפגש עם נציגי חבל שלום והמועצה והציגו את תוצאות התחקיר. המאו״ג הבהיר את החומרה הרבה בה הם מתייחסים למקרה שהיה יכול להימנע והבהיר כי הוא עוד ילמד ויופקו לקחים באופן מיידי. כמו כן, שיבח המאו"ג את תפקודם המקצועי והמהיר של הרבש״צים.

הודיתי למאו"ג ולמח"ט על השותפות ההדוקה, על התחקיר המהיר ותהליך הפקת הלקחים לשיפור וחיזוק בלתי מתפשר של המעטפת ההגנתית על תושבי אשכול.

מפקד אוגדת עזה במפגש עם נציגי חבל שלום

הוקרה לרבש"צים

אירוע החדירה החמור הוכיח לנו, שכשמעגל ההגנה הראשונה נסדק, יש לנו באשכול מעגל הגנה שני ושלישי שמספק לנו כיסוי הגנתי משמעותי. זה לא מובן מאליו וזהו מערך הגנתי שייחודי לנו. עוד באותו ערב שוחחתי עם שני הרבש"צים שהשתלטו על המחבל, אנדריי דוסטוב (אבשלום) ואריאל דוליצקי (שדי אברהם) והודיתי להם בשם כולנו על תגובתם ועל אומץ ליבם. כאות הוקרה שלחנו אליהם למחרת לביתם זר פרחים, סלסלת פירות ומכתב הוקרה מועצתי. בנוסף, שלחתי מכתב הערכה מיוחד גם לכל הרבש"צים של אשכול, שמחויבותם יוצאת הדופן היא מרכיב מרכזי בביטחון, ההגנה והחוסן שלנו. תודה מיוחדת נשלחה גם לברכיה שפילמן מבני נצרים שגילה אזרחות למופת והיה הראשון לדווח על דמות חשודה. דיווח שהציל חיים.

אנדריי דוסטוב (אבשלום)

אריאל דוליצקי (שדי אברהם)

ועדת חוץ וביטחון

אנו ממשיכים לקדם במלוא המרץ את הסוגיות האזרחיות הבוערות שצפו במבצע "שומר החומות". ביום שני השתתפתי בועדת חוץ וביטחון של הכנסת שעסקה בפערי המיגון בארץ ובתוכנית פינוי בחירום. טוב שהמדינה נערכת להכנת העורף הישראלי למלחמה אך הזכרתי שיישובי עוטף עזה נמצאים בחזית כבר עשרים שנה והמציאות אצלנו שונה מכל מקום אחר בארץ. לכן, חובת המדינה לספק אמצעי הגנה וחוסן בסיסיים: מיגון בכל הבתים ותוכנית פינוי מסודרת בחירום. בדברי הנחרצים ייצגתי בשם כל ראשי הרשויות של העוטף את התושבים. מוזמנים להאזין לדברים בקישור:

https://fb.watch/5VvDEUKpOi/

חלונות הממ"ד

השבוע נפגשנו ראשי רשויות העוטף עם מפקד פיקוד העורף, האלוף אורי גורדין וצוותו. בפגישה הוצגו לנו תוצאות תחקיר האירוע הטראגי בו רסיס שחדר את חלון הממ״ד, הרג את הילד עידו אביגל ז״ל בשדרות. בעקבות התחקיר ובהתאם לאיומים המתהווים, המלצת פיקוד העורף היא להחלפת חלונות הממ"דים בבתים ביישובי העוטף בטווח 7-0 ק"מ, לחלונות בעובי 32 מ"מ שפונים לרצועה, על פי מיפוי מסודר של פיקוד העורף. יש עוד דרך עד שההמלצה תבוא לאישור ממשלה והעמדת תקציב. אנו נלווה באופן הדוק את תהליך האישורים והיישום בשטח ובמקביל אני ממשיך לפעול בכל הכח, יום יום, לקידום סוגיית פערי המיגון ביישובים מחוץ ל-7 ק״מ.  שנדע ימים שקטים ורק בשורות טובות

אלוף פיקוד העורף, אורי גורדין בפגישה עם ראשי הרשויות בעוטף

ביקור דיפלומטי באשכול

אירחתי השבוע באשכול את הגב׳ לין הייסטינגס, מתאמת הפעולות ההומניטריות של האו״ם בגדה המערבית ובעזה. היא הגיעה אלינו אחרי שביקרה ברצועת עזה וייחסתי חשיבות רבה לביקור. הצגתי בפניה את המציאות בצד שלנו, בה ארגוני הטרור יורים למרכזי אוכלוסייה חפה מפשע במטרה לפגוע באזרחים. זאת בעוד שצה״ל עושה הכל כדי להתמקד במלחמתו בטרור, ללא פגיעה באזרחים בלתי מעורבים. אין עוד צבא בעולם שלפני תקיפה מתריע ודורש מאזרחים להתפנות.

הצגתי לה את תפיסתי שהמציאות האזורית חייבת להשתנות ושמגיע לאזרחים משני צדי הגבול לחיות בביטחון ובאיכות חיים ושאני מאמין, שככל שרמת החיים ברצועת תעלה, כך יפחת הטרור. שיתפתי אותה בתוכנית לשיתופי פעולה כלכליים כמנוע צמיחה משנה מציאות בשני צדי הגדר ושמחתי לגלות שהגברת הייסטינגס תומכת ופועלת במלוא המרץ כדי לקדם את הנושאים תוך גיוס הקהילה הבינלאומית. זכינו לביקור חם ולבבי. למדנו ממנה המון והיא למדה מאיתנו ונמשיך לעמוד בקשר כדי לשנות את המציאות

מתאמת הפעולות ההמוניטריות של האו"ם בביקור באשכול 

תרבות לנשמה

אני מבקש להודות ולחזק את צוות התרבות הנפלא שלנו במרכז קהילתי "זה פה" שדאג לנו לסוף שבוע קהילתי מרגש, גדוש באירועי תרבות איכותיים במגוון יישובי המועצה. אחרי הימים המתוחים שעברו עלינו, נהניתי להסתובב ביום שישי האחרון ביישובים ולפגוש את התושבים הרבים - צעירים וצעירות, הורים וילדים, סבים וסבתות, שבאו להנות מתרבות וממפגש חברתי לנשמה. צוות המרכז הקהילתי שלנו לא נח לרגע ואחרי שדאג להפגות בכל ימי המבצע, עמל להרים בסיומו קבלת שבת מדהימה לתושבי אשכול, עם שפע של אירועי תרבות, שכמותה לא היתה! בימים אלה שוקדים במרכז הקהילתי על הכנת קייטנות הקיץ ועל אירועי התרבות ופעילויות הנוער. יש למה לצפות...

הנשיא שלנו 

אני מברך את ידידי, יצחק (בוז'י) הרצוג שנבחר לנשיא ה-11 של מדינת ישראל. אני משוכנע שבדרכו האצילית והממלכתית ומניסיונו הפוליטי הרב, יפעל להשכין אחווה, אחדות וסולידריות בחברה הישראלית, ילחם להגן על הדמוקרטיה וייצג את ישראל במסירות ובכבוד בקהילה הבינלאומית. בוז׳י הוא ידיד אמיתי של העוטף ומחוייב לאזור. הוא ביקר אותנו באשכול מספר פעמים ואני שמח שהלב החם לו זכינו בבית הנשיא במהלך כהונתו המבורכת של ראובן רובי ריבלין ימשיך גם בכהונת הנשיא הרצוג. בהזדמנות זו אני מחזק את הגב׳ מרים פרץ על ההתמודדות הראויה והממלכתית שסיפקה לנו רגעי שלווה במערכת הפוליטית הסוערת של השנים האחרונות. מרים היא אישה יקרה ואני משוכנע שתמשיך להיות שליחה נאמנה של הציבור בהמשך דרכה הציבורית.

 

 שבת שלום ובשורות טובות

גדי ירקוני

gadi@erc.org.il